Matildan Askartelu - aiheinen blogi. Matildan Askartelut: Matkatelevisio Matildan Askartelu - aiheinen blogi.

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Matkatelevisio

Eikö televisiokanavilta löydy mieleistä ohjelmaa? Parasta ohjelmaa saa, kun tekee ohjelmat itse. Sitä varten pitää valmistaa televisio.

Television tekeminen onnistuu pahvilaatikosta. Nykyisin televisiot ovat litteitä, joten pahvilaatikkokin saa olla matala.

Aluksi piirretään laatikon pohjaan kuvaruutu. Se saa olla melkein laatikon pohjan kokoinen. Vedä viiva viivottimen paksuuden päähän reunasta. Veda viiva jokaiselle laatikon pohjan sivulle.

Kun olet piirtänyt viivat joka sivulle, leikkaa viivojen muodostama suorakulmio irti laatikon pohjasta.

Televisiosta saa kiiltävän ja syvän mustan kun päälystää sen eristysteipillä. Pohjan voi myös värittää vaihtoehtoisesti vaikka tussilla.

Piirrä television nurkkaan valmiusvalo ja päälystä television pinta teipillä loppuun.

Hienot napit televisioon saa kun päälystää tavallisia nappeja foliopaperilla ja liimaa ne televisioon kiinni.

Laitetaan televisiolaatikon sisäpuolelle aukon reunoille liimaa kuvaruutua varten. Kuvaruuduksi valittiin tavallista tuorekelmua. Jännitetään se tiukasti television sisäpuolelle liimapintaan kiinni.

Koska tehdään matkatelevisio, tarvitaan myös antenni. Antenni voidaan tehdä tavallisesta A4 paperista ja foliosta. Rullataan A4 tiukalle rullalle ja teipataan se kiinni.

Päälystetään rulla foliolla. Sen jälkeen tehdään folion palasesta antennille nuppi ruttaamalla folion palanen pieneksi palloksi. Kääritäään nuppi ja antennin varsi yhteen vielä uudella palasella foliota. Folioantennia voi vahvistaa kiinnittämällä antennin ympärille kirkasta teippiä.

Nyt Antenni on valmis kiinnitettäväksi televisioon.

Tehdään television yläpuolelle terävillä saksilla reikä, mihin voidaan asettaa antenni. Terävien saksien kanssa pitää olla varovainen tai sitten tällaiset työvaiheet kannattaa jättää aikuisten tehtäväksi.

Nyt Televisio vihdoin valmis.

Televisiolle voi tehdä myös kaukosäätimen, jolloin sitä on helpompi käyttää ja kanavaakin on helpompi vaihtaa, jos ohjelma ei miellytä.

Nyt voi sitten alkaa tekemään omaa ohjelmaa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti